Unna dig en Norrlandsweekend

Tillhör du de som tycker om vintern och brukar åka på skidsemester är det ett bra alternativ att hålla sig kvar i Sverige. Tyvärr har vi en benägenhet att söka oss utomlands och förbiser vår egna vackra natur. Då behöver du heller inte spendera onödigt mycket pengar för att få en äventyrlig vintersemester.

Solnedgång i norr

Jämtland

Vilket resmål du bör välja beror på vad du vill göra, men är du ute efter en äventyrlig semester med mycket aktiviteter är Jämtland ett perfekt semesterställe. Här hittar du bland annat det vackra Östersund som har mycket att erbjuda och aktiviteter som passar alla åldersgrupper. Gillar du och din familj fart och fläkt finns det till exempel möjlighet att åka hundspannsturer på The Howling Dogfarm som du tar dig till efter en femton minuters bilresa. Ett annat alternativ är att åka snöskoter runt Storsjön vilket även ger dig en chans att se Östersunds vackra vinterlandskap. Det finns mängder av aktiviteter att välja mellan och här kan du läsa mer om de olika alternativen. På sajten hittar du även olika rekommenderade boenden såsom hotell och vandrarhem.

Örnsköldsvik

Om ni vill lämna Jämtland för en stund kan du besöka Örnsköldsvik, Höga Kustens pärla som inte ligger särskilt långt borta. Där kan ni få lite stadspuls samtidigt som det är nära till naturen. Den sportintresserade familjen kan passa på att se en hockeymatch med hemmalaget MODO innan ni ger er ut på staden. Det finns även gott om fina, billiga hotell i Örnsköldsvik, exempelvis ABC City Strand Hotell.

Stanna kvar i Sverige och ta chansen att uppleva våra vackra vidder. Dina barn kommer säkert också att uppskatta det lika mycket som du.