Spännande fritidsaktiviteter i Jämtland

Jämtland är landskapet om man gillar lugnet eller är intresserad natur- och äventyrsupplevelser. Även om många tänker på Åre och skidåkning när Jämtland kommer på tal finns det andra vackra områden som är väl värda att besöka och uppleva. Landskapet har de mest fantastiska fjälltrakterna med formidabla bergslandskap.

En vandring – eller varför inte cykling – längs den så kallade Jämtlandstriangeln är ett spännande alternativ. Skidåkning är ett naturligt val på vintern och då är det Åre eller Vemdalen som gäller. Det totala lugnet finner man genom sportfiske i Gimån.

Fjällvandring

Den vackra Jämtlandstriangeln går mellan Storulvån, Sylarna och Blåhammaren där det inte finns några som helst problem att ta sig fram längs färdiga stigar. Det finns välutrustade fjällstationer vilken riktning du än väljer. Under sommaren är Åre minst lika vackert som på vintern. Tar du dig till Åre Torg-Hummeln kan du testa en 900 meters färd uppåt över havet till hotell Fjällgården där du kan avnjuta en god bit mat efter din ansträngning.

Något kul för barnen

I residensstaden Östersund finns det både spännande stadsliv och roliga saker för barn att hitta på. Här finns en uppsjö av aktiviteter och evenemang såsom bad på Storsjöbadet, ett besök på Djungelhuset med dessa roliga lekland för barn upp till 12 år eller varför inte äventyrsstället Multi Challenge. Under sommartid finns dessutom det populära Frösö Zoo öppet.

Koppla av med fiske

Fiske i Jämtland är lika avkopplande under sommar- och vintertid. Gimån heter en av Sveriges bästa platser för fiske med de klaraste och renaste vattnet. I de vackra strömmarna och i sjön finns allt från harr och öring till gädda och sik. Runtom Gimån finns det gott om rast- och eldplatser.