Östersund

Östersund är den stora staden i Jämtland. Här finns mycket att uppleva och vi vill särskilt nämna Jamtli, Frösön, Storsjöyran och naturligtvis den underbara naturen med stora möjligheter till aktiviteter av olika slag.

Det finns enormt mycket trevligt att företa sig när man besöker Östersund. Naturen är fantastisk och här kan man följa med på härliga vandringar i fjällen under den tid det är barmark. På vintern åker man naturligtvis skidor och här finns många trevliga spår. På sommaren är det fantastiskt på Frösön. Här hittar man härliga bad och här finns också ett Zoo som är välbesökt. Tänk på att när du badar i Storsjön skall du hålla ögonen öppna. Det är inte roligt att få Storsjöodjuret på sig, även om vi vet att det är ett mycket vänligt odjur. Men, som med alla djur kan det bli lite hotfullt om det blir skrämt. På Jamtli får du uppleva Jämtland förr i världen och här kan barnen få en trevlig dag på Barnens Jamtli.

Jamtli

På Jamtli kan du se många olika fasta utställningar och under året kommer också en hel del tillfälliga utställningar att visas. Det är mycket spännande att få åka rutschkana genom Storsjöodjuret för att hamna i en underjordisk värld! Här vandrar man omkring i en värld i en helt annan tid. Barnen kommer garanterat att tycka att det är spännande att kika in i en varglya och man får också se vikingar och renlandet.

Du får också veta mer om Storsjöodjuret i en utställning för det mäktiga djuret. Här kan man till och med få se en enorm sax som användes en gång i tiden för att fånga in det. Som tur är lyckades man inte fånga Storsjöodjuret och idag är den fridlyst.

Om du vill veta mer om vad som är på gång på Jamtli besöker du deras hemsida genom att följa denna länk.

Frösön

Frösön är den största ön i Storsjön och Frösön är en mycket vacker ö. Ta dig tid att klättra upp i Frösötornet för att få en härlig utsikt över ön. Tornet ligger högst uppe på Östberget som är Frösöns högsta punkt. Det finns några riktigt fina badstränder på Frösön och här finns några intressanta historiska platser att besöka.

Frösö Zoo är ett populärt utflyktsmål och här kan man se mängder av exotiska djur. Frösö Zoo har Sveriges största tropikhus med väldigt många ormar, ödlor, apor och mycket mer. Frösö Zoo har också ett tivoli som barnen naturligtvis älskar. Det är möjligt att boka barnkalas med många aktiviteter som till exempel cirkus. Om man tycker det är trevligt att boka hotellet på Frösön för besöket kan man boka både hotell och entré till Frösö Zoo på Scandic. För att läsa mer om Frösö Zoo och kanske boka hotellrum kan du titta in på deras hemsida. Om du hellre vill välja hotell på egen hand kan du besöka en hotellbokningssida där du hittar i stort sett alla hotell i Östersund genom att klicka här.

Naturen

Djur och natur är något som Östersund och Jämtland har mycket av. Här kan man följa med på härliga vandringar ut i naturen. Om man vill kan man boka in sig på en exotisk älgguidning på Moose Garden. Om du är intresserad av fiske så kan du pröva lyckan i Storsjön. Passa dig så att du inte drar upp Storsjöodjuret bara! Aktiviteterna under vintern är många och det mesta handlar om att åka skidor. Här finns fina möjligheter för att åka skidor utför och det finns också trevliga leder för längdskidåkning. Om du vill kan du följa med på trevliga skoterturer ut i naturen och över Storsjön när isen lagt sig.

Lista på städfirmor i Östersund

Städfirma anCula Sverige AB i ÖSTERSUND
Storsjöstråket 15
831 34 ÖSTERSUND
Tel: 063-636303

Städfirma COstädhjälp i ÖSTERSUND
Konstapelgränd 17
831 38 ÖSTERSUND
Tel: 063-5010620

Städfirma Mellansvenska Städ AB i ÖSTERSUND
Prästgatan 64 B
831 33 ÖSTERSUND
Tel: 063-51 34 22

Städfirma Midcare Städ i Östersund
Stenhuggargränd 15
83151 Östersund
Tel: 073-0545094

Städfirma Pressateljen Städ och Tvätt i ÖSTERSUND
Artillerigatan 2
831 35 ÖSTERSUND
Tel: 063-511953

Städfirma Städarn i ÖSTERSUND
Lingonvägen 1
831 62 ÖSTERSUND
Tel: 070-6044530

Städfirma TS/STÄD i ÖSTERSUND
Rådhusgatan 76
831 34 ÖSTERSUND
Tel: 063-857 90