När vädret visar sig från sin sämsta sida

Tyvärr så är det inte alltid som det är soligt och man kan ge sig ut på olika äventyr utomhus. Vintertid så kan det vara snöstorm som hindrar en från att ge sig ut i backarna och Åreskutan står i princip tom från åkare. Sommartid så kanske det kan vara regn och rusk som gör att man hellre gör upp en eld i den öppna spisen och håller sig inomhus.

Fjällvädret kan som sagt vara väldigt skiftande och det gäller att man Tar detta på allvar och inte ger sig ut på tur om vädret är dåligt. Det gäller att hålla koll på väderleken och vad som komma skall. Kanske speciellt om man ska ge sig ut på fjällvandring och vara borta ett par dagar. Fjällvädret kan slå om fort och det är bra om man har kunskaper hur man ska bete sig om det skulle komma in oväder som man inte är beredd på.

Blir man kvar i sin stuga eller hyrda lägenhet så finns det inte så mycket annat än att invänta väderomslag. Man får hitta aktiviteter som gör att tiden går lite fortare. Kanske ni kan prova på att spela slots om ni inte gjort detta tidigare. Vem vet, kanske ni vinner ihop er fjällresa på ett par spel. Det finns ju naturligtvis andra spel som man kan spela om man så önskar. Det går ju även att titta på film och serier för att få tiden att gå.

Det kan snabbt bli ett omslag i väderleken och då bör ni vara beredda på att ge er ut. Det kan vara tufft om man bara har en vecka på sig att njuta av Åre luften och en dag försvinner genom dåligt väder. Samtidigt så kan vi inte styra över vädret utan det blir som det bli. Lycka till med er vistelse och vi hoppas naturligtvis att ni får bra väder hela er period i fjällen.