Hans Eskilsson – Vad gör han nu?

Det gamla fotbollsproffset Hans Eskilsson är en man med många strängar på sin lyra. Efter avslutad fotbollskarriär har han bland annat hunnit med att spela poker på professionell nivå och att driva en blogg om sina olika fotbollsresor runt om i världen.

Hans Vimmo Eskilsson föddes den 23 januari 1966 på Östersundssjukhus, mitt i hjärtat av vårat älskade Jämtland. Hans är mest känd i allmänhetens ögon för sina insatser som fotbollsspelare men efter den avslutade fotbollskarriären har han hunnit med att pröva på både det ena och det andra. Vi tänkte därför att det kunde vara trevligt att föra Hans under luppen och titta lite närmare på hans olika karriärer och vad denna jämte haft för sig under de senaste åren.

Fotbollen

Hans började sitt fotbollsspelande i den lilla klubben Ope IF, en välkänd klubb i Östersund med främsta inriktning mot fotboll, och tog sig så småningom vidare till herrlaget i IFK Östersund, innan karriären så småningom tog fart på allvar. I allsvenskan spelade Hans främst för klubbarna AIK och Hammarby och under åren 1988 till 1996 befann han sig i en rad olika klubbar ute i de Europiska proffslagen. I landslaget kom OS i Seoul att bli den största framgången där han var med och tog Sverige ända fram till en respektabel 5:e placering.

Förutom sin tid som spelare ute på planen, arbetade han även som tränare under åren 2002 till 2004 i de båda klubbarna Östersunds SK (2002-2003) och Enköpings SK (2004).

Pokern

Som ung spelade Hans mycket femstötspoker, även kallat 7-Card Stud, men gick senare över till Texas Holdem efter att ha flytt sitt spel till nätet. Ett stort fokus under Hans pokerkarriär och där ansåg han sig ha hittat en bra balans mellan utdelning och eventuella swings (upp- och nedgångar) var heads-up borden. Heads Up poker är en variant där endast två spelare möts och spelar mot varandra. Där spelade han oftast på nivån från 5 till 10 dollar, en nivå som ofta blev ifrågasatt av andra spelare som tyckte att han sett till sin bankrulles tillgångar (pengar avsatta för spel) kunde kliva upp någon nivå ytterligare. Hans förde då på ett avväpnande sätt fram att mycket vill ha mer och påvisade hur många framgångsrika pokerspelare som faktiskt fått bita i gräset under årens lopp, enbart för att de inte kunnat hejda sig och nöja sig med sin nuvarande situation.

Själva argumentet är heller inte på något sätt taget ur luften. På samma vis som du får chansen till större vinster sett över tid, ökar även riskerna för förluster på samma sätt, dessutom med tillägget att du förmodligen kommer att ställas emot duktigare spelare ju högre nivå du tar dig an.

Hans har även spelat en rad olika turneringar genom sina dar som pokerspelare, men även missat några! 2009 hade han nämligen ett ytterst otursamt år då det strulade rejält under en turnering på Bahamas, men även vid inköpet för EPT finalen i Monte Carlo. Tack vare strulet i den sistnämnda missade faktiskt Hans hela turneringen, ett bittert nederlag han än idag har svårt att släppa. Hans har även medverkat i några olika WSOP-event, dock utan några större framgångar. Hans största turneringsvinst rent prismässigt kom den 7:e oktober 2007 med en 14:e plats i ett No Limit Hold’em event, en placering som gav honom den nätta vinstsumman av  36.313 dollar.

Bloggen

Som så många andra som slutar med sin idrott lever den någonstans kvar under skinnet. En del börjat omgående arbeta med någonting annat kring den idrott där man tidigare var aktiv som spelare, andra skjuter inledningsvis bort allt som har med idrotten åt sidan, då man antingen är väldigt less, eller helt enkelt har svårt för avslutet och därför tvingas distansera sig för att underlätta den rent emotionella bördan som kan uppstå.

Tids nog brukar dock de allra flesta, sakta men säkert återigen närma sig, något som varit tydligt i Hans fall. Han driver idag bloggen eskilsfotbollsresor.se, där han skriver om alla de arenor och sportevent han har rest runt och upplevt.

Framtiden

Det blir spännande att se vad Hans hittar på härnäst, vad som blir nästa stora milstolpe i ett liv som redan varit fyllt av framgångar, äventyr och resor, världen över.

This entry was posted in Tips.